Laurentiu Dumitru
Cuvant inainte >>


Inca de multa vreme am inteles ca Bunul Dumnezeu nu-i cruta pe teologi. Dumnezeu investeste in ei si cere indoit. Vai noua, ce raspuns vom da la Judecata lui Hristos pentru tacerea noastra, pentru confortul sporit pe care l-am cautat, pentru starea caldicica in care ne-am complacut, pentru modul "inspirat" in care am imbinat duhovnicescul cu lumescul?

Pe masa de lucru, rezemata de perete, am o icoana pictata cu Mantuitorul Hristos; Chipul reprezentat inspira blandete, bunatate, insa in Cartea deschisa din mana Sa sta scris un cuvant necrutator: Orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc (Matei 7, 19). Un fel de sabie a lui Damocles, care atarna deasupra capului meu, dar si un cuvant cu putere multa care m-a pus, pe mine, lenesul, la treaba. Sub aceste auspicii am ispravit a doua carte.

Spun Sfintii Parinti: "De vrei sa te mantuiesti, cu intrebarea sa calatoresti". Firul rosu care strabate intreaga carte este "intrebarea calatoare". Majoritatea cuvintelor adunate intre aceste coperti sunt raspunsuri - la diverse probleme ale vremurilor de acum - la unele intrebari pe care tinerii mi le-au pus in ultimul timp. Am raspuns cat m-a luminat Bunul Dumnezeu.

Multumesc arhiereului meu, Prea Sfintitul Calinic, pentru binecuvantari, sfaturi si incurajare, familiei mele pentru dragoste, rabdare si sprijin. Multumesc parintelui Lucian Grigore, parintelui Vasile Sorescu, parintelui Savatie Bastovoi, lui Gigel Chiazna, lui Cristian Ducu, fratilor in Hristos de la Cenaclul cultural-religios Sfantul Gheorghe - Pitesti, colegilor de la Argesul Ortodox, doamnei Lucretia Voicu, lui Danion si Claudiei Vasile, precum si tuturor cititorilor mei.

Aceasta carte a aparut si "din vina lor".

Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca dragostea! Va port in rugaciuni!

 

Laurentiu Dumitru

Cre┼Ytinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet